De geur van naakte vrouwen

 1. Genre
  Toneelspel - Eenakter        
     
  Korte inhoud
  Roland praat tegen het publiek. Daarbij vertelt hij een soort verhaal of wat het ook is. Dit verhaal zien we ook, in flarden, in stukken en brokken. Hierin neemt Roland zelf een heel belangrijke plaats in. Alles loopt bijna naadloos in elkaar over, waarbij er dikwijls geswitcht wordt tussen het verhaal en de rest. De vrouwen in het verhaal zijn ook allen tragische figuren. Ze zijn als het ware gehuld in mist...ze dragen ieder voor zich hun eigen mysterie. Uiteindelijk verdwijnt het tijdsbesef... de perceptie van de realiteit. Alles wat overblijft zijn dromen, illusies, frustraties, obsessies, eenzaamheid, verlangen, seks, onderdrukking en dood. De uiteindelijke interpretatie van het stuk wordt heel bewust aan het publiek overgelaten. Hierbij blijven tal van mogelijkheden over.  
   
  Bezetting
  4 dames en 1 heer    

  Personages
  ROLAND: 50 - jarige, eenzame man
  VROUW 1 - BOMMA
  VROUW 2 - MAMA
  VROUW 3 - ECHTGENOTE
  VROUW 4 - LAURA    

  Decor
  Het decor kan het beste heel sober gehouden worden. In het midden een vrij lange rechthoekige tafel met twee stoelen. Links een sofa met salontafeltje. Eventueel een kastje. Afwerking naar keuze. 
    
  Opvoeringen
 2. CREATIE  !
  1. Vereniging: Theater Playerwater
  2. Waar? Kapelle-op-den-Bos
  3. Aantal opvoeringen: 4
  4. Speeldata: 9, 10 en 11 juni 2005
  5. Regie: Willi De Wit    
 3. 1. Vereniging: Theatermakers Eigenwijs Hove
  2. Waar? Hove
  3. Aantal opvoeringen: 4
  4. Speeldata: Vanaf 21 februari 2009  
   
  Persoonlijke commentaar
  Dit is een intimistische eenakter. Alhoewel het stuk balanceert op de grens tussen droom en werkelijkheid, tussen realiteit en illusie, tussen het reële en het ireële, gaat het toch over levensechte mensen, mensen van vlees en bloed.
  Het kunnen weergeven van de bizarre sfeer is een moeilijke opdracht voor de gehele ploeg. Het einde, angstaanjagend en rustgevend tegelijkertijd, is helemaal open en kan heel wat stof tot discussie leveren.   
   
  Verkrijgbaar bij:

  Toneelfonds J. Janssens b.v.b.a.
  Te Boelaerlei 107
  2140 Bght Antwerpen
  Tel. 03/3664400
  Fax. 03/3664501   
 4. www.toneelfonds.be